Seznámení na internetu

08.04.2010 21:51

    Kluci na kluky se velmi zříka seznámí na ulici, já bych se do toho osobně taky nepouštěl, nikdy si nemůžete být na 100% jistí, proto většina z nich volí cestu internetu. Anonymě a s jistotou víš, že ten kluk je stejné orientace, ale tady další jistota končí. Já se taky seznamuji přes net, můj první skutečný vztah vzniknul díky chatu. Do posledního okamžiku, než sme se sešli osobně jsem byl nejistý. Na seznamce s fotkami a nějakým popisem člověka je to už lepší. Pokud má jen jednu fotku nebo žádnou, klidně mu napište, ale určitě si vyžádejte další 3 a hlavně aktuální. Rizika jsou velká, záleží na koho narazíte, ale dost lidí nemá svou skutečnou fotku na profilu a mění si věk. Dám vám pár tipů, jak co nejvíce omezit rizika a nenaletět, ale pozor na způsob jak to řeknete, aby jste toho druhého neodradili :

- řekněte si o "okamžitou" fotku, právě v tento okamžik ( s datumem a časem )

- řekněte si o "sign", fotka osoby, která drží papírek s tvojí přezdívkou

- řekněte si o více fotek

- zapojte webkameru

- zavolejte si ( nejlepší je Skype, je to anonymě )

- koukejte na způsob psaní ( dospělí a teenageři píšou relativně jinak )

- zkuste se zeptat na učivo ve škole ( dospělí většonou nemají přehled , ale pozor, na různých školách se může lišit, ale základ bude podobný )

- pořád se ptejte na každodenní věci, co děláte vy

 

 

 

 

Seznámení na internetu může být opravdu nebezpečné, nikdy nevíte, na koho narazíte. Podívejte se třeba i na film od Seznamu, moc hezky vystihuje internetová seznamování: 

https://www.seznamsebezpecne.cz/

 

 

 

 

 

Diskusní téma: Seznámení na internetu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek