Důvody rozchodu

08.04.2010 21:27

    Rozchod, odloučení dvou lidí si velmi blízkých. Většinou je to velmi nepříjemné pro oba dva, ale někdy už nic jinýho nezbývá, bohužel.

    Důvod rozchodu může být velmi prostý, třeba přelétavost partnera za učelem sexu, to je asi velmi vážně, pokud jde o vztah. Nebo i jedna nevěrnost s někým jiným určitě ohrozí vztah a může dojít k rozchodu. Záleží na charakteru člověka, jak to vezme. Další důvod může být i pouhý flirt nebo časté hádky mezi partnery - také častý důvod rozchodů. Tento druh rozchodů je asi nejčastější.
    Je i rozchod mnohem mnohem těžší, který jsem právě zažil. Dochází k tomu např v době dlouhého dloučení, kdy se oba víc jak měsíc nevidí. Jeden člověk na druhého může změnit názor i za týden, někdy i tak rapidně, že si dokonce vsugeruje názor, že k němu už nic necítí co se týče lásky. Většinou k tomu dochází v období 8-14 měsíců vztahu, je to období kdy se velká zamilovanost mění na "normální stav lásky" mezi dvěma lidmi (nevím, jak to definovat). Může dojít k tomu, že si budeme vyčítat, jak ten druhý zavinil, že nám láska uhynula a tak se rozpadne mnoho dobrých a perspektivních vztahů, někdy k tomu ani druhý partner nedá šanci a okleští se, že prostě již nemiluje a není to jako dřív. Takový člověk si nikdy nenajde partnera na delší dobu než 14 měsíců, pokud si totu zákonitost neuvědomí. 
    Když se takto rozejdou dva lidi, mají vždycky šanci na další pokračování ve svém vztahu, bohužel k tomu nemusí nikdy dojít, pokud je partner, který se chtěl rozejít natolik tvrdohlavý, že nedá šanci prvnímu partnerovi, kterého opustil nebo má tak silně "zaryto do mozku" že ho nevzrušuje, nelíbí se mu ani to není jeho typ, apod.
    Při logickém uvažování je to nesmysl, pokud se tedy nerozešli v začátku vztahu, kde se teprve poznávají, ale po půl roce už se toto nedá říct. 
    Přísloví na závěr: "Přátelství se může změnit v lásku, ale láska se už nezmění v přátelství"  (k tomu bych jen dodal, že pokud jsi opravdu zamilovaný, je těžké být jen kamarád, ale pokud jsi nemiloval, přátelství může fungovat, alespoň z tvojí strany)

 

Budu rád za vaše názory a komentáře nebo i vlastní zkušenost. 

 

Diskusní téma: Důvody rozchodu

...

Anonym | 28.11.2015

Když jsem si četla ten "těžší" rozchod, připomnělo mi to ten můj. S přítelem, který byl ještě před začátkem vztahu mým opravdu dobrým kámošem, jsme měli nádherný vztah, i když na dálku. A jednoho dne z čista jasna se se mnou rozešel s tím, že "prozřel" z té prvotní zamilovanosti, i když mě už od začátku dobře znal. Ráda bych si od tebe přečetla tvůj názor :)

Přidat nový příspěvek